You are currently viewing MAANTIE TUTUKSI

MAANTIE TUTUKSI

Kuortane, Lapua, Kurikka. Kun Konnien miehet aloittivat sarjapelinsä syksyllä 2015, vastustajat ja pelipaikat olivat lähellä. 5. divarissa pelattiin vain ja ainoastaan paikallisotteluita. Pysyttiin visusti omassa maakunnassa.

Kuusi vuotta myöhemmin maailma näyttää erilaiselta – ainakin konnien silmänaamioiden takaa katsottuna. Kun päivät lyhenevät ja syysmyrskyt tulevat, Konnat valmistautuu kohtaamaan vastustajia täysin uusista kohteista. Nyt pelataan myös Porissa, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä.

Sarjataso on vuosien kuluessa vaihtunut neljästi. Konnien seitsemäs kausi starttaa Suomisarjassa, joka on rakennettu Divarin ja kakkosdivisioonaan väliin helpottamaan pullonkaulaa, joka näiden kahden sarjan kesken on vallinnut. Jos sarjanousuja pidetään jonkinlaisena mittarina, on eteenpäin menty.

Ja pitää mennä jatkossakin. Ihan konkreettisesti, varsinkin bussilla. Kymmenen vierasottelua tarkoittaa yhteensä 3826 matkakilometriä tien päällä. Se on 14 kertaa enemmän kuin tynkäkaudella 2020-21, jolloin Konnat nieli maantietä vain 272 kilometrin edestä. Tulevalla kaudella Konnat viettää takamus ruvella enemmän aikaa liikenteen seassa kuin kentillä.

35 joukkueen Suomisarja on valtakunnallinen ja se peittää koko maan pystysuunnassa kattavammin kuin kärkisarja F-liiga, jossa pohjoisin joukkue tulee Oulusta. Suomisarja ulottuu napapiirille, Rovaniemelle asti. Kateeksi ei käy Santas Unitedin poikia. Heille jokainen matkapeli on kaikkea muuta kuin piipahdus nurkan taakse. Poriin asti saa laskea kilometrejä urakalla. Niitä kertyy yhteensä 729.

Suomisarja on jaettu kolmeen lohkoon. Konnat kuuluu A-lohkoon. Samassa seurassa ovat pohjanmaan muut joukkueet: Mailattomat, Blue Fox, SB Vaasa ja Nibacos. Tampereelta tulevat Ilves ja Classic United, Nokialta KrP Akatemia ja Porista PiTU. Pohjoista Suomea edustavat Merikoski SBT (Oulu) ja Santas United (Rovaniemi). 11 joukkueen sarjasta huonoin putoaa pois ja kaksi parasta selviytyy divarikarsintoihin.

Konnien ainoa realistinen tavoite on säilyä sarjassa. Saavutuksen eteen voi joutua venymään. Viime kaudella neljä pohjalaisjoukkuetta miehitti sarjataulukosta jäännössijat kuudesta yhdeksään. Vain PiTU jäi nelikon alapuolelle. Konnat on paikallisjoukkueista voittanut sarjassa (2018-20) vain Blue Foxin, senkin kerran ja rankkarikilvan jälkeen. Siinä vähän perspektiiviä odotuksille.

Konnat on vastannut haasteisiin, rakentanut ja vahvistanut joukkuettaan. Ensi kauden Konnat on muutamista merkittävistä menetyksistä huolimatta vahvempi kuin koskaan. Keltamustiin on siirtymässä seitsemän-yhdeksän uutta pelaajaa.