You are currently viewing SIITÄ PUHE, MISTÄ…

SIITÄ PUHE, MISTÄ…

Viimeisen puolentoista vuoden aikana on Suomea ja maailmaa puhuttanut, milloin jopa pelottanut, yksi asia yli muiden. Koronavirus.

Siitä puhe, mistä puute ei päde tässä tapauksessa. Riesan kanssa eletään yhä ja jatkossakin. Ei korona tältä pallolta mihinkään lähde, vaikka toivorikkaimmat uskovat johonkin katoamistemppuun. Korona on virus muiden joukossa, tavanomaista ärhäkämpi ja joillekin ihmisille jopa vaarallinen. Mutta sen, niin epätoivottu kuin virus yleensä onkin, kanssa on opittava elämään sulkematta yhteiskuntaa. Olisiko aika siirtää fokus jo muihin asioihin?

Salibandyseura Konnissa jatketaan elämää, hivenen varpaillaan, mutta jatketaan kuitenkin. Alkamassa on seitsemäs toimintakausi. Samalla seurataan ja pannaan merkille mitä maailmalla tapahtuu ja mitä viranomaispäättäjien mielessä liikkuu, mutta yritetään olla sitä, mitä tarkoitusta varten seura on kuusi vuotta sitten perustettu: liikunnan ja salibandyn mahdollistaminen ikään, sukupuoleen ja lajitaidollisiin lähtökohtiin katsomatta kaikille niille, jotka sitä kaipaavat.

Harrastustoiminnan myönteisestä ja suojaavasta vaikutuksesta erityisesti lapselle on monia näyttöjä: miten se tuo elämään sisältöä ja arkeen rytmiä, miten se opettaa käsittelemään erilaisia tunteita, opettaa toimimaan osana ryhmää, kunnioittamaan yhteisiä sääntöjä ja kanssakavereita, jakamaan muiden kanssa ilot ja surut – ja mikä tärkeintä, harrastus ennaltaehkäisee tehokkaasti syrjäytyneisyyttä.

Siispä tervetuloa Konniin. Kausi on alkanut Qmax Arenassa. Meillä pidetään pää ylhäällä, pallo liikkeessä ja ovi avoinna kaikille. Kaikille paitsi ei koronalle.