You are currently viewing SUOMISARJAAN

SUOMISARJAAN

Miesten edustusjoukkueen tavoite kaudelle 2020-21 oli nousu Suomisarjaan. Kun koronaväritteinen kausi päättyi, tavoite toteutui. Konnat nousee ensi kaudeksi Suomisarjaan – halutessaan.

Kulunut kakkosdivarikausi oli repalainen. Poikkeusolot tekivät sarjan täysipainoisen läpiviemisen mahdottomaksi. Yksikään joukkue ei pelannut kaikkia suunniteltuja pelejä. Vaasalaisjoukkueilla pelit jäivät neljään.

Konnat pelasi puolet kaudesta, kahdeksan peliä. Niistä kertyi kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Joukkue komeili sarjataulukossa ykkösenä. Taulukko toki vääristi totuutta, sillä pelimäärät vaihtelivat joukkueiden kesken laidasta laitaan.

Salibandyliitto lunasti kuitenkin lupauksensa, että kakkosdivarista oli mahdollisuus nousta ylempään sarjaan vaikka kausi oli mikä oli. Mittatikkuna käytettiin pistekeskiarvoa. Ykkönen oli Amerikaarto, joka voitti kaikki neljä peliään. Konnat sijoittui 2,25 pisteen keskiarvolla toiseksi. Koska Amerikaarto ei huolinut Suomisarjapaikkaa, sellainen tarjottiin seuraavaksi Konnille. Konnille se kelpaa, koska se oli tavoitekin. Asiassa on vain yksi mutta: joukkue on rakennettava sellaiseksi, että sillä kehtaa astetta kovempiin peleihin lähteä. Se rakennustyö on nyt alkanut.

Suomisarja on uusin sarjataso, joka on syntynyt divarin ja kakkosdivarin välimaastoon. Sitä on valmisteltu keinotekoisesti, koska myös keväällä 2020 koronavirus katkaisi koko sarjatoiminnan kuin veitsellä leikaten ja suomisarjajoukkueet valikoituivat sen hetkisten sarjasijoitusten perusteella. Nyt Suomisarjaa laajennetaan ja ensi kaudella siinä on yhteensä 36 joukkuetta kattaen koko maan. Nykyisestä sarjasta ei putoa mikään joukkue.

Syksyllä 2015 vitosdivarista toimintansa aloittanut Konnat on pelannut liiton sarjoissa kuusi kautta. Niistä neljä on päättynyt sarjanousun merkeissä. Tuorein nousu ratkesi kenttien sijaan kabineteissa.