You are currently viewing KOHTI NORMAALIA

KOHTI NORMAALIA

Salibandykausi 2021-22 otti lupaavan askeleen, ellei jopa harppauksen kohti normaalia elämänmenoa. Koronavirus runteli kahta edellistä kautta, mutta nyt kolhut olivat lievempiä. Sarjatoiminta pyöri häiriötekijöistä huolimatta, sillä ihmisten kanssakäymiseen kohdistuneet kokoontumisrajoitukset olivat sydäntalvella lyhytkestoisia. Aikuisjoukkueet kahlasivat sarjat läpi ja juniorit taistelivat kevään korvilla aluemitaleista. Vain muutama peli peruuntui kokonaan.

Miesten edustusjoukkue osallistui sarjanousijana ensimmäistä kertaa Suomisarjaan, jossa pisimmät pelimatkat ulottuivat Poriin, Tampereelle ja Ouluun. Joukkueessa oli poikkeuksellisen suuri vaihtuvuus, joten käynnistymisvaikeuksia osattiin odottaa. Vaikean syksyn jälkeen koitti seesteisempi kevät ja Konnat keräsi vuoden 2022 puolella enemmän voittoja kuin tappiota. Loppusijoitus oli seitsemäs. Salibandyliitto on kaksi vuotta yrittänyt rakentaa Suomisarjasta uskottavaa kilpailualustaa, mutta työtä on leimannut – osittain koronasta johtuvista syistä – vahva puuhastelun maku. Nyt on se hetki, kun kurssin on käännyttävä. Kukaan ei halua enää kolmatta hutikautta vastaansa.

Neljä sarjaporrasta alempana Konnien toinen miesjoukkue pelasi täyden (18 peliä) sarjan ja valtasi kymmenen joukkueen lohkossa viidennen sijan. Pelit vitosdivarissa edistyivät kauden vanhetessa, mikä kirkasti kokonaiskuvaa ja nosti odotusarvoja tulevasta kaudesta. Koska kyseessä on järjestyksessään seuran viides miesjoukkue, sen nimeen on liitetty roomalainen numero V (viisi). Aiemmin perustetut kakkos-, kolmos- ja nelosjoukkueet pysyivät pystyssä kaksi-kolme vuotta. Harjoitteluinto oli ryhmissä olematonta ja viimeistään pandemia teki niistä kaikista lopun. Moni pelaaja vaihtoi samalla salibandystä padeliin. Väkipako ei ole ollut vain paikallinen ilmiö. Valtakunnallisesti laji on menettänyt vuodessa tuhansia harrastajia.

Naisten edustusta koeteltiin. Pelaajarinki oli jo alkujaan kapea ja koronaskeidan puristuksessa se kapeni entisestään. Putoamiskarsintoihin joukkue sai jalkeille enää seitsemän kenttäpelaajaa ja tehtävä sarjapaikan pelastamiseksi kävi ylivoimaisen vaikeaksi. Joukkueen taival kakkosdivisioonassa jäi kahden kauden mittaiseksi. Naisten kakkosjoukkue pelasi täysipainoisen kauden kolmosdivarissa, missä se sijoittui yhdeksän joukkueen lohkossa kuudenneksi.

Junioririntamalta kuuluu pelkkää hyvää. Tekeminen arjessa oli laadukasta ja liiton sarjoihin osallistuneet joukkueet pärjäsivät erinomaisesti. P11-pojat voittivat kilpasarjan aluemestaruuden ja P12-pojat haastajasarjan. P12-kilpasarjasta irtosi hopeaa. P14-pojat sijoittuivat maakunnassa kolmanneksi ja P13-pojat neljänneksi. Kaikki sarjajoukkueet mahtuivat siis neljän sakkiin. Loistavaan kokonaissaavutukseen voidaan lisätä P12-joukkueen voitto syksyn Junior Cupissa ja neljäs sija Turussa järjestetyssä mestareiden cupissa.

Nuoremmat ikäluokat (2012-14 -syntyneet) harjoittelivat omissa yksiköissään ja osallistuivat sisäisiin konnaturnauksiin sekä syksyn Junior Cup -turnaustapahtumaan. Useammasta ikäluokasta koostuva tyttöjoukkue harjoitteli kerran viikossa sunnuntaisin. Salibandykerhoa pidettiin 2015-17 -syntyneille pojille ja tytöille. Noin 200 lasta osallistui kauden aikana Konnien järjestämään toimintaan Qmax Arenassa.

Erityisliikuntaryhmä MyKonnat toimi seurassa jo neljättä vuotta. Siihen kuului toistakymmentä aktiivista jäsentä, jotka maanantaisin kokoontuivat lämpimässä hengessä vauhdikkaan lajin pariin. Ryhmän työskentelyä ohjasivat ilo ja hauskuus, joiden tulisi kuulua automaattisesti kaiken muunkin liikunnan perustaan.

Sekakonnat ja naisten harrastetason Kilpparit jäivät syksyllä lähtötelineisiin. Molemmat ryhmät potivat pelaajapulaa, jolloin rahkeet eivät riittäneet säännöllisen toiminnan käynnistämiseen. Kesän jälkeen uusi yritys, mikäli kysyntää ilmenee.

Seuraan kuului 165 virallista, pelipassin lunastanutta lisenssipelaajaa (tilanne 31.12.2021). Vuotta aiemmin heitä oli yhdeksän enemmän. Suomesta löytyi vuodenvaihteessa 677 salibandyseuraa, joissa oli vähintään kymmenen henkeä. Konnat oli niistä 68. suurin. Edellisessä mittauksessa sijaluku oli ollut 73.